Waarom de klant nog forceren om gebruik te maken van een plastic kaart, wanneer zij de mogelijkheid hebben om te kiezen voor milieuvriendelijkheid en gebruiksgemak?

Waarom zouden we nog een extra pas in ons veel te dikke portomonee stoppen, terwijl deze automatisch omhoog kan komen in uw smartphone elke keer dat u het station nadert?

Dat zou wel zo handig zijn wanneer u haast heeft of uw pas niet kan vinden. Het is allemaal mogelijk met het digitaal klantenkaart systeem van DataMatch.

 

loyaliteit-ns-businesscard-portomonee


Wellicht is het u niet ontgaan in de Sprout, MT, via de e-mail of één van de andere vele reclame-uitingen waar de NS honderden dan wel niet duizenden euro’s aan besteedt. We hebben het hier over de promotie van de NS Businesscard.

Eén kaart voor al het OV, Greenwheels, OV-fiets en nog veel meer, aldus de NS. Wat ons verbaast is hoe de NS zo prominent communiceert waarde te hechten aan het milieu, met bijvoorbeeld haar 100% groene stroomlijnen in 2018. Vanuit dat standpunt zou aangenomen kunnen worden dat de NS daadwerkelijk groen(er) te werk gaat en waarde hecht aan het milieu. Dan is het forceren van klanten een plastic kaart te gebruiken, niet MVO en paradoxaal.

DataMatch adviseert de NS dan ook de klant een keuze te bieden. Klanten die gebruik willen blijven maken van de fysieke pas die zul je altijd houden, maar biedt de gebruikers van de NS ook de kans om te kiezen voor een milieuvriendelijkere manier van reizen, ook in het vervoersbewijs. Dat kan, met een digitaal klantenkaart systeem. Digitaliseer de NS businesscard.

loyaliteit-ns-business-promotie

Reclame-uitingen van de NS in Sprout en MT magazine.

Wat is een digitaal klantenkaart systeem?

In een digitaal klantenkaart systeem is het mogelijk om een digitale membercard op te roepen, één zoals de NS business card. Deze is te combineren met de fysieke pas en vervangt deze niet, maar versterkt de pas juist. Het biedt de gebruiker van de digitale membercard vele voordelen. Zo komt de klantkaart automatisch naar boven wanneer de gebruiker deze nodig heeft zoals in de buurt van een desbetreffende winkel of in het geval van de NS bij het station. Tevens biedt de digitale membercard naast het voordeel dat de organisatie MVO bezig is, ook het voordeel om ten alle tijde real-time te communiceren met uw klanten over aanbiedingen, vertragingen of wat voor communicatie-uitingen dan ook.

loyaliteit-digitaal-klantenkaart-ns

 

Met de digitale membercard hebben de gebruikers ten allen tijde inzicht in hun huidige saldo. Zo zouden de pashouders van de NS altijd kunnen inzien hoeveel saldo er op hun rekening staat en ze deze tijdig kunnen opladen. Mensen die regelmatig reizen weten allemaal hoe frustrerend het kan werken als je niet voldoende saldo op je OV (of in dit geval Businesscard) hebt en u de trein moet halen.

 

Een lang verhaal kort

Wij adviseren de NS om naast het inzetten van een fysieke klantenpas deze te combineren met een digitale klantenkaart systeem. Dit om de daad bij het woord te voegen bij het MVO imago dat de NS wil uitstralen en zo de gebruikers van de NS gebruiksgemak en keuze te bieden. Bent u zelf benieuwd naar de mogelijkheden van een digitaal klantkaartsysteem of andere innovatieve loyaliteitsprogramma’s van DataMatch, schroomt u niet contact op te nemen.

 


Meer informatie over het digitaal klantenkaart systeem?

Wilt u meer informatie over Digitaal klantenkaart systeem dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Contactgegevens

Tel     : 010 462 22 28

E        : info@datamatch.nl

Stel ons al uw vragen

[si-contact-form form=’1′]