Wat is iBeacon?

 

Wat is iBeacon technologie

Apparaten die gebruik maken van Bluetooth Low Energy (ook wel BLE of Bluetooth 4.0) worden iBeacon genoemd. Maar wat is iBeacon, of beter nog wat kan men met deze technologie? Door middel van iBeacon kan men nauwkeurig meten waar een ander toestel (smartphone) zich bevindt. Het sturen van berichten naar een smartphone van een gebruiker (push notificaties) die zich in de nabije omgeving begeeft is een andere mogelijkheid waarop deze techniek kan worden toegepast.

 


wat is iBeacon?

Een klant van Macy’s krijgt een push notificatie na het betreden van de winkel. Deze notificatie is gebaseerd op eerder verzamelde gegevens over deze klant.

 


Hoe kunt u iBeacon toepassen?

Hieronder volgen een drietal voorbeelden om een indruk te geven van de mogelijkheden die iBeacon u kan bieden.

Meer omzet

Door de smartphone van een bezoeker te volgen kan men kijken hoe deze persoon zich door de winkel/winkelstraat beweegt en waar zij stilstaat. Zo kunt u via iBeacon dus gegevens verzamelen over het gedrag van bezoekers en daar op inspelen. Winkels die gebruik maken van iBeacon technologie kunnen op deze manier exact meten in welke producten de klant interesse heeft, zelfs zonder aankoop. Door vervolgens een push notificatie te sturen kunt u de geïnteresseerde klant bereiken.


Loyaliteit vergroten met iBeacon

Een klant kan beloond worden op basis van winkelbezoeken en het aantal minuten dat zij aanwezig is op een bepaalde locatie. Zo kan men bijvoorbeeld denken aan een beloning wanneer een winkel 10 keer bezocht is in drie maanden, een award voor de klant die het langst in het winkelcentrum is geweest, of een beursbezoeker die de meeste stands heeft bezocht. Hiernaast kunt u een videoclip kijken waarin te zien is hoe het MLB stadium iBeacon inzet om kortingcoupons aan loyaliteit te koppelen.

Online & offline

Het is ook mogelijk om iBeacon online & offline te combineren. Wanneer de klant de winkel binnenloopt heeft men meteen inzicht in de producten die de klant via zijn smartphone op de website/APP heeft bekeken, toegevoegd in de (online) winkelwagen of heeft aangeschaft.

Bekijk dit voorbeeld om te zien hoe iBeacon in een honkbalstadium wordt ingezet.

 


 

Een uitgebreider antwoord op de vraag ‘Wat is iBeacon?’

Wilt u meer informatie over iBeacon dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Tel: 010 462 22 28 Email: info@datamatch.nl

Meer informatie?

Lees hier het artikel van DataMatch: iBeacon, hoe werkt het?

DataMatch heeft een iBeacon workshop georganiseerd. Lees daarover meer in deze blog:

iBeacon workshop 29 januari 2015

Stel ons al uw vragen

[si-contact-form form=’1′]