Waarom Citymarketing

Waarom met citymarketing beginnen?

Het is niet te ontkennen: citymarketing is een trend. Het is nog nooit zo belangrijk geweest als nu om de concurrentiepositie van een gemeente te bewaken. Door de globalisering kunnen bedrijven zich overal ter wereld vestigen; ook toeristen en bewoners gaan steeds meer op onderzoek uit. Veel steden zijn met citymarketing bezig; men bedenkt een hip imago, verzint een pakkende slogan en prijzen zich via ronkende marketingcampagnes aan. Zo hoopt men toeristen en bedrijven aan te trekken en de lokale middenstand en de bewoners vast te houden. Echter de tijd van een slimme slogan en een pakkend promotiepraatje is voorbij. Citymarketing is meer dan alleen promotie.

Wat is Citymarketing?

Citymarketing richt zich op het zo goed mogelijk profileren van een stad, dorp, winkelstraat, winkelcentrum of meerdere verstedelijkte economisch met elkaar verbonden gebieden. De onderscheidende sterke kanten en een eigen identiteitsprofiel staan hierbij centraal. Citymarketing richt zich op de 3 belangrijkste B’s als doelgroepen, t.w. bezoekers, bedrijven en bovenal de bewoners.

 

Bekijk hierboven een conceptuele video hoe er gebruik gemaakt kan worden van lokale marketing / citymarketing.

 

Waarom City Marketing

Bekijk hier het regionele spaarsysteem die DataMatch heeft opgezet in gemeente Boxtel en omgeving.

Rol van DataMatch

Binnen een gemeentelijk aangestuurd citymarketing project biedt DataMatch een loyaliteitsoplossing voor enerzijds bewoners en anderzijds zelfstandige ondernemers, winkeliersverenigingen en winkelcentra. Het loyaliteitsprogramma draagt ertoe bij dat het winkelen, wonen en recreëren aantrekkelijk wordt c.q. blijft.

Hoe werkt het?

In de Citymarketing module worden alle deelnemende bedrijven vastgelegd, ieder met hun eigen loyaliteitswensen, aan te bieden producten en/of diensten en spaardoelen. De bewoners laten éénmalig hun naam en emailadres achter en kunnen vanaf dat moment direct deelnemen en sparen. Hetzij via een fysieke pas, hetzij via de direct bruikbare consumentenapp. Hiermee kan realtime spaarsaldi, vouchers, aanbiedingen, afspraken, uitnodigingen en algemene informatie over de deelnemende bedrijven bekeken en gebruikt worden.

 


 

Citymarketing zorgt voor een win-win situatie

Citymarketingloyalty maakt het voor de lokale bevolking interessant om te shoppen en te consumeren in hun eigen directe woonomgeving, waarmede de lokale economie versterkt wordt. De collectieve inspanning van de deelnemende bedrijven zorgt voor een aantrekkelijk en gevarieerd aanbod van producten, diensten en belevenissen wat zal zorgen voor meer winkeltraffic, een stijgende omzet, positieve klantbeleving en persoonlijker klantrelatie.

Voordelen van Citymarketing:

  • Stimuleren lokale economie en verbetering leefbaarheid direct woongebied
  • Verbetering zichtbaarheid lokale bedrijven;
  • Vergroting slagingskans middels collectief programma;
  • Bewoners stimuleren en binden meer te shoppen en te consumeren in eigen woongebied;
  • Vergroting aantrekkingskracht bewoners randgemeenten en toeristen;
  • Profijt voor zowel bedrijven als bewoners;
  • Realtime inzicht in klantgegevens, klantgedrag, bestedingen, interesses e.d. in;
  • Persoonlijkere klantbenadering zorgt voor betere klantrelatie en meer omzet;
  • Eenvoudig en snel te implementeren programma.


 

Citymarketing klanten van DataMatch:

boxtelaartjes Citymarketing a-kaart Citymarketing reinkenstraat Citymarketing puur-zaans Citymarketing


 

Meer informatie over Citymarketing

Wilt u meer informatie waarom Citymarketing voor u iets kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Contactgegevens

Tel : 010 462 22 28

E-mail: sales@dbf.nl

Stel ons al uw vragen

[si-contact-form form=’1′]

DataMatch is dbf