• Cairostraat 51, 3047 BB Rotterdam
 • Pages Menu
  Twitter
  Categories Menu

  Posted by on mei 17, 2016 in Loyalty Marketing Nieuws | 0 comments

  Telecommunicatiedag : de verjaardag van het ITU

  Telecommunicatiedag : de verjaardag van het ITU

  Elk jaar wordt op 17 mei wereldwijd de dag van de telecommunicatie gevierd door medewerkers in de telecommunicatie branche. Op deze dag, die in 1969 werd ingesteld, denken we terug aan de oprichting van het ITU in 1865 en proberen we mensen bewust te maken van het belang van telecommunicatie.


  ITU

  The International Telegraph Union werd in 1865 opgericht. De doelstelling van het ITU was om internationale richtlijnen vast te stellen voor het gebruik van communicatie via de telegraaf. Deze richtlijnen gingen vooral over de manier waarop de apparaten met elkaar verbonden waren.

  Vanaf 1934 werd het bedrijf hernoemd, vanaf nu ging ITU door het leven als International Telecommunications Union. Dit omdat er steeds modernere communicatiemiddelen in opkomst waren die de telegraaf moesten gaan vervangen. Tegenwoordig houdt ITU zich bezig met radio- en telefoonverkeer.

  Het ITU bestaat uit 3 verschillende sectoren:

  • ITU-T: De sector voor de communicatie per telefoon
  • ITU-R: De sector voor de communicatie per radio
  • ITU-D: De sector voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van verbindingen

  itu


  De Verenigde Naties

  In het jaar 1947 werd het ITU toegevoegd aan de Verenigde Naties als gespecialiseerde organisatie. Het doel hiervan is om vanuit de VN de mogelijkheden tot telecommunicatie wereldwijd te verbreden. Ook moet het ITU garant staan voor het mogelijk maken van telecommunicatie in derdewereldlanden.

  un-logo


  Wereld Telecommunicatie dag

  Elk jaar op 17 mei vieren we de ontwikkelingen in de telecommunicatie sector, maar willen we mensen ook bewust maken van de grootte van de platformen. Dankzij telecommunicatie kunnen we werelddelen verbinden en hebben we veel informatie tot onze beschikking.

  telecommunicatiedag


  Meer informatie over loyaliteitsprogramma’s?

  Wilt u meer informatie over loyaliteitsprogramma’s dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

  Contactgegevens
  Tel     :  010 462 22 28

  E        : info@datamatch.nl

  Offerte aanvragen

  Voor een vrijblijvende offerte, vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met DataMatch .

  * Verplicht invullen

  Post a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>