Medipoint (retail/zorg)

 

Wat was de uitdaging?

Er is een compleet nieuwe traject opgepakt met organisatie Medipoint. Voorheen heeft de organisatie geen commerciele campagnes uitgerold. Met DataMatch is de eerste pilot gerealiseerd en wat voor één! Het is een groot succes geworden waarbij verkopen van 16 weken in 4 weken zijn gerealiseerd. Dat is een omzetstijging van wel 400% met één direct mail actie.

 

Gemeentes, zorginstellingen en de ledenvereniging rondom Medipoint hebben veel data tot hun beschikking. Deze databases worden puur sang in gebruik genomen tot het verstrekken van informatie. Hier kan er gedacht worden aan hoe iemand verzeker is, of bepaalde vergoedingen in een zorgpakket zit of waar men formulieren naar kan sturen. Deze databases zijn dus niet eerder commercieel in gebruik genomen, zoals het voorstellen van product B na aankoop van product A. Echter is dit wel een traject waar Medipoint en deze partijen nu naar toe willen. Vanuit dat perspectief is er een eerste direct mail (post) actie gedaan naar 9 ledenvereniging databases in samenwerking met de fabrikant.

 

De fabrikant heeft de realisatie van de campagne betaald. De data (de adressen) waar de post naar toe is verstuurd is gekomen vanuit de 9 ledenvereniging die participeerden aan deze actie. Uiteindelijk is de omzet direct bij Medipoint terecht gekomen en zo dus ook via indirecte wegen naar de fabrikant die de campagne heeft gefinancierd. De campagne was een groot succes. Er is een omzet stijging van 400% behaald in 4 weken.

 

De werkzaamheden bij Medipoint zijn o.a. :

  • Database beheer, verschoning en intergratie marketing dashboard;
  • Personaliseren van direct mail acties naar de klanten;
  • Opzetten, realiseren en manager campagne;
  • Resultaten koppelen aan statistieken en rapportages uitdraaien.

 

 

 

Bedrijf: Medipoint

Vestigingen: 65

Branche: Retail

Website: http://www.medipoint.nl

 

 

loyaliteit-medipoint
loyaliteit-medipoint-brochure


Bekijk de loyaliteitsprogramma winkel pagina!

Loyaliteitsprogramma-winkels

Meer informatie over loyaliteitsprogramma’s?

Wilt u meer informatie over loyaliteitprogramma’s dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Contactgegevens

Tel     : 010 264 60 60

E        : sales@dbf.nl

Stel ons al uw vragen

[si-contact-form form=’1′]

DataMatch is dbf