• Cairostraat 51, 3047 BB Rotterdam
 • Pages Menu
  Twitter
  Categories Menu

  Posted by on jan 15, 2016 in Loyalty Marketing Nieuws, Retail | 0 comments

  Online Loyaliteitssysteem

  Online Loyaliteitssysteem

  Een online loyaliteitssysteem is iets waar retailers steeds vaker naar op zoek gaan, doordat de online markt binnen de retail blijft groeien proberen steeds meer retailers de loyaliteit van klanten te vergroten. Veel retailers gebruiken de zelfde strategieën als ze gebruiken in de fysieke winkel, echter is de vraag of dit dezelfde resultaten oplevert.


   

  Online loyaliteitsprogramma

  De meest voor de hand liggende strategie om de loyaliteit van uw klanten te vergroten is een loyaliteitssysteem, zowel voor de online als offline markt. Er is onderzoek gedaan of de resultaten van het online loyaliteitssysteem en het offline loyaliteitssysteem van elkaar verschillen. Er is ook rekening gehouden met winkelvoorkeuren van de consumenten en gebruik gemaakt van aankoopdata door middel van het online loyaliteitsysteem.

   

  Met een online loyaliteitsprogramma kunt u klanten belonen die aankopen doen in de webshop, uw Facebook/Twitter account liken, meer persoonlijke gegevens achterlaten.

   

   

  online-loyaliteitsprogramma-klanten

   


   

   

  Kans op succes

  Uit het onderzoek kwam het resultaat dat de kans groter is dat een online loyaliteitssysteem in de retailmarkt slaagt dan een offline loyaliteitssysteem. Als een consument een duidelijke winkelvoorkeur heeft, heeft het loyaliteitssysteem minder effect. De winkelvoorkeur van een consument zal online sneller veranderen dan offline. Offline is het voor de consument een grotere stap om over te stappen, omdat dit ook te maken heeft met geografische afstand en gemak.

  online-loyaliteitsprogramma-intergratie

   


   

   

   

  Gebruik van data

  De transactiedata kunnen in een markt van wisselende winkelvoorkeur inzicht geven of het loyaliteitssysteem een positieve of negatieve invloed heeft op de winstgevendheid van de organisatie, resulteert het onderzoek. Dit betekend dat het voor de retailer een belangrijke overweging is om een loyaliteitssysteem in te zetten.

   

   

   

  marketing-automation-gepersonaliseerd


   

   

  Sleutel tot loyaliteit

  Er liggen grote kansen voor online retailers volgens het onderzoek. Het gebruik van een loyaliteitssysteem en het gebruik van klantdata lijkt de sleutel tot succes (het verkrijgen van loyale klanten). Door een online loyaliteitssysteem wordt het verzamelen van klantdata gemakkelijk. Daarvoor moet het loyaliteitssysteem wel op de juiste manier ingericht worden en van te voren goed doordacht worden.

  loyaliteitsprogramma-webshop-klantbehoud


  Meer informatie over loyaliteitsprogramma’s?

  Wilt u meer informatie over loyaliteitsprogramma dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

  Contactgegevens

  Tel     : 010 462 22 28

  E        : info@datamatch.nl

  Offerte aanvragen

  Voor een vrijblijvende offerte, vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met DataMatch .

  * Verplicht invullen

  Post a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>