Inzichten in klantprofielen

Van big data naar rich data

Inzicht in klantprofielen

Meer weten?

2 + 14 =

Inzicht in klantprofielen

Big data en marketing gebaseerd hierop is een trend. Regelmatig kloppen ondernemers bij ons aan die beschikken over een uitgebreide klantendatabase, maar niet goed weten wat ermee te doen. Een eerste en heel belangrijke mogelijkheid hierin is het opstellen van klantprofielen. Wij helpen klanten in het proces van big data naar rich data.

Van klantdata naar klantprofielen

Op basis van de door u verzamelde data kunnen we verschillende klantprofielen opstellen; welke groep koopt wanneer uw producten? Hierin kunnen we segmenteren op basis van verschillende eigenschappen; demografische, geografische, maar ook of een klant een premiumklant is, of juist gevoelig is voor promoties en voornamelijk dan gebruik maakt van uw producten of diensten.

Van klantprofiel naar communicatie strategie

Op basis van de klantprofielen kunt u vervolgens uw marketingstrategie verfijnen en de customer journey gedetailleerd invullen. Denk hierbij aan speciale promoties voor specifieke klantengroepen, een loyaliteitsprogramma voor uw VIP-klanten, het ontwikkelen en opstellen van e-mailflows en de promotie van nieuwe producten onder de juiste klantendoelgroep, passend bij het product.

Implementatie van de oplossing

Door met uw data klantprofielen op te stellen kunt u doelgerichter en effectiever promotionele acties inzetten en uw klanten benaderen.

Spaarprogramma’s

Investeer in de relatie met uw klant en verrijk tegelijkertijd uw database met waardevolle klantgegevens. Wanneer shopt welke klant? En wat koopt die klant dan? Wij helpen om deze waardevolle informatie inzichtelijk te maken.

Loyaliteitsprogramma’s

De klantprofielen bieden u inzicht in de verschillende klantengroepen. Op basis hiervan kan een passend loyaliteitsprogramma ontwikkeld worden. Zo kunt u uw meest loyale klanten bijvoorbeeld belonen met een VIP-status en daaraan verbonden privileges.

Een complete communicatiestrategie

De kracht van DataMatch ligt in het vertalen van data naar een succesvolle marketing- & communicatiestrategie. Op basis van de opgestelde klantprofielen kunnen wij u adviseren voor een op maat gemaakt communicatieplan om het maximale uit uw klanten te halen.

dbf (voorheen DataMatch)
Rietbaan 6
2908 LP Capelle aan den IJssel

Kennismaken of offerte aanvragen?

DataMatch is dbf