Ibeacon Systeem

 

Ibeacon systeem toepassen

Apparaten die gebruik maken van Bluetooth Low Energy (BLE) ofwel Bluetooth 4.0 worden iBeacon genoemd. Met iBeacon kan nauwkeurig gemeten worden waar een ander toestel (smartphone) zich bevindt. Naast het nauwkeurig meten van de locatie, kunnen er (indien toegestaan) berichten naar een smartphone worden verstuurd, zogenaamde push notificaties.

 


 

ibeacon-systeemdatamatch

Hoe kun je een ibeacon systeem inzetten

Hieronder volgen een staan een drietal voorbeelden u een indruk geven hoe je een Ibeacon systeem kunt toepassen.

Meer omzet met een ibeacon Systeem

Met de iBeacon technologie is het mogelijk om inzicht te krijgen in het gedrag van bezoekers in een winkel of winkelstraat. Door de smartphone van een bezoeker te volgen kan men kijken hoe deze persoon zich door de winkel/winkelstraat beweegt en waar zij stilstaat. Winkels die gebruik maken van iBeacon technologie kunnen op deze manier exact meten in welke producten de klant interesse heeft, zelfs zonder aankoop. Door middel van een push notificatie kunt u de geïnteresseerde klant bereiken.


Loyaliteit met iBeacon

De klant kan beloond worden op basis van winkelbezoeken en het aantal minuten dat zij aanwezig is op een bepaalde locatie. Zo kan men bijvoorbeeld denken aan een beloning wanneer een winkel 10 keer bezocht is in drie maanden, een award voor de klant die het langst in het winkelcentrum is geweest of een beursbezoeker die de meeste stands heeft bezocht. Hiernaast een videoclip dat illustreert hoe het MLB stadium iBeacon inzet om kortingcoupons aan loyaliteit te koppelen.

On/offline

Het is ook mogelijk om iBeacon on/offline te combineren. Wanneer de klant de winkel binnenloopt heeft men meteen inzicht in de producten die de klant via zijn smartphone op de website/APP heeft bekeken, toegevoegd in de (online) winkelwagen of heeft aangeschaft.

Bekijk dit voorbeeld om te zien hoe iBeacon ingezet wordt in een honkbalstadium.

 


 

Meer weten over iBeacon

Wilt u meer informatie over iBeacon systemen dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Contactgegevens

Tel : 010 462 22 28

E-mail: info@datamatch.nl

Stel ons al uw vragen

[si-contact-form form=’1′]