• Cairostraat 51, 3047 BB Rotterdam
 • Pages Menu
  Twitter
  Categories Menu
  iBeacon inzettenOfferte aanvragen

  iBeacon inzetten

   

  Hoe kun je iBeacon inzetten?

  Apparaten die gebruik maken van Bluetooth 4.0 worden ‘iBeacon devices’ genoemd. Met iBeacon kan nauwkeurig gemeten worden waar een ander toestel (bijvoorbeeld een smartphone) zich bevindt. Naast het nauwkeurig meten van de locatie, kunnen er (indien de gebruiker dit toestaat) berichten naar een smartphone worden verstuurd, zogenaamde push notificaties.

   


   

  iBeacon inzetten


  Hoe kunt u zelf iBeacon inzetten?

  Hieronder volgen drie voorbeelden die de mogelijkheden die iBeacon u kan bieden weergeven.

  Verhoging van de omzet

  Met de iBeacon technologie kunt u de locatie van een smartphone volgen indien deze in de buurt is. Door de smartphone van een bezoeker te volgen kan men kijken hoe deze persoon zich door een winkel/winkelstraat beweegt en waar zij stilstaat. Winkels die gebruik maken van iBeacon technologie kunnen op deze m

  anier exact meten bij welke producten een bezoeker lang(er) heeft stilgestaan en dus mogelijk interesse heeft. Zo kunt u zonder dat de klant een aankoop doet een inzicht krijgen in de interesses die deze persoon op dat moment heeft. Door het versturen van een push notificatie kunt u de geïnteresseerde klant direct bereiken.


  Loyaliteit met iBeacon

  U kunt iBeacon toepassen om de loyaliteit te vergroten. Een klant kan bijvoorbeeld nadat het een winkel 10x in een kwartaal heeft bezocht een beloning krijgen. Deze beloning kunt u zelf invullen, van een gratis kop koffie tot 50% korting op de oude collectie. Maar ook het aantal minuten dat de klant heeft doorgebracht op een bepaalde locatie kunt u belonen. Zo kan bijvoorbeeld de bezoeker die op een bepaalde dag het langst een winkelcentrum heeft bezocht worden verrast met een beloning. Hiernaast ziet u een videoclip die illustreert hoe een MLB stadium iBeacon inzet om bezoekers te belonen.

  On/offline iBeacon toepassen

  Het is ook mogelijk om on/offline te combineren. Wanneer de klant de winkel binnenloopt heeft u meteen inzicht in de producten die de klant via zijn smartphone op de website of in de APP heeft bekeken, geselecteerd of aangekocht. U kunt het systeem hierop laten reageren door de klant een notificatie te sturen over bijvoorbeeld de locatie van bepaalde producten in de winkel of een kortingscoupon.

  Bekijk dit voorbeeld om te zien hoe iBeacon wordt ingezet in een honkbalstadium.

   


   

  Meer informatie over iBeacon

  Voor meer informatie over hoe u iBeacon kunt inzetten dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

  Tel: 010 462 22 28 Email: info@datamatch.nl

  Meer informatie?

  Lees hier een artikel van DataMatch: iBeacon, hoe werkt het?

  DataMatch heeft een iBeacon workshop georganiseerd:

  iBeacon workshop 29 januari 2015

  Stel ons al uw vragen

  Voor een vrijblijvende offerte, vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met DataMatch .

  * Verplicht invullen