• Cairostraat 51, 3047 BB Rotterdam
 • Pages Menu
  Twitter
  Categories Menu

  Posted by on nov 21, 2014 in Loyalty Marketing Nieuws | 1 comment

  iBeacon, hoe werkt het?

  iBeacon, hoe werkt het?

  Stel u eens voor; u loopt langs een winkel en u ontvangt meteen een bericht op uw telefoon met een kortingscode. U wordt aangetrokken de winkel binnen te gaan. De winkelier begroet u vriendelijk en u bent aangenaam verrast niet met de standaard openingsvraag door de winkelier aangesproken te worden: ‘Heeft u het kunnen vinden of kan ik u ergens mee helpen?’.
  Nee, dit hoeft niet meer want terwijl u geïnteresseerd kijkt naar een mooie paar schoenen in de etalage, ontvangt u een bericht op uw Smarpthone. Is het uw partner of misschien een e-mail van werk? Nee, het is de iBeacon in de schoenenwinkel die u precies de kortingscoupon toestuurt van een mooie paar schoenen! U ziet op uw smartphone de aantrekkelijke coupon met 20% korting en bent nu eerder geneigd om over te gaan tot een aankoop.

  iBeacons Vergezocht of heel dichtbij

  Dit lijkt nu nog vergezocht, maar kan al binnen afzienbare tijd de realiteit zijn bij het winkelen, dankzij iBeacons. iBeacons zal de customer experiene naar een veel hoger niveau tillen. De iBeacons zijn als het ware sensors die je opplakt. Zo detecteren ze wanneer er smarpthones in de buurt zijn en kunnen ze op basis van uw interesses, aankoophistorie of locatie in de winkel notificaties sturen om de aankoop te stimuleren, bijvoorbeeld door middel van kortingcoupons. Dit allemaal gebeurt uiteraard pas na uw verkregen toestemming (via een opt-in). Niet alleen notificaties kunnen verstuurd worden met iBeacons, er zijn uiteenlopende toepassingen mogelijk. Denk aan een auto die automatisch open gaat wanneer u in de buurt komt, of automatische toegang tot een evenement doordat de iBeacon ziet dat u beschikt over een entreeticket, of u ontvangt een gratis kop koffie bij uw bezoek aan een tankstation.

  iBeacon

  iBeacons

  Hoe werkt de techniek van de iBeacon

  De sensor in de iBeacon werkt met Bluetooth 4.0, wat betekent dat de iBeacon met alle besturingssystemen kan communiceren. Dus één beacon is voldoende om notificaties te versturen naar Apple, Windows en Android Smartphones.

  Van origine is de iBeacon gemaakt bij Apple (vandaar de letter ‘i’ voor de Beacon). Het is ontwikkeld voor de iOS 7 door de Apple marketeers.

  Dankzij de sensoren kan de iBeacon tot op de centimeter nauwkeurig meten waar de bezoeker zich bevindt in de winkel. Zo ziet de sensor bijvoorbeeld dat iemand 15 seconden lang stil staat voor een zak M&M’s en kan dan meteen een kortingscoupon toesturen om de aankoop te stimuleren. Maar denk ook bijvoorbeeld aan een situatie waarbij de klant de winkel verlaat en automatisch een bericht krijgt met een kortingscoupon die te gebruiken is bij het volgende bezoek.

  iBeacons dragen bij een de veiligheid in de samenleving

  De iBeacons zullen niet alleen veel veranderen bij het winkelen. Zij zullen ook bij gaan dragen aan meer beveiliging en convenience binnen onze samenleving. Stel u loopt naar de huisdeur met uw handen vol met boodschappen en dankzij de iBeacon sensor gaat uw voordeur automatisch open. U kunt zo doorlopen en hoeft niet de boodschappen neer te leggen om uw sleutels te zoeken.

  iBeacon hoe werkt het

  Hoe de iBeacon werkt

  De iBeacon kan veel nauwkeuriger inzien waar u bent dan een GPS signaal. De GPS is een signaal dat onze locatie signaleert vanuit een satelliet. De afstand vanuit de satelliet naar ons toe is veel groter dan de afstand tot de iBeacon. Doordat de iBeacons constant bezig zijn met het zoeken naar devices en binnen 50 meter bereik zijn, kan er een veel nauwkeurigere meting gedaan worden.

  Wil je meer informatie over iBeacons? Bekijk dan dit Youtube filmpje:

  https://www.youtube.com/watch?v=sUIqfjpInxY

  Bent u benieuwd wat iBeacons voor u kunnen betekenen? Wij helpen u graag verder.

  1 Comment

  1. zou graag meer willen weten over toepassen van Ibeacons op drukwerk.

  Post a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>