• Cairostraat 51, 3047 BB Rotterdam
 • Pages Menu
  Twitter
  Categories Menu

  iBeacon detailhandel

   

  De functionaliteit van iBeacon

  Het woord iBeacon is een benaming voor apparaten die gebruik maken van Bluetooth Low Energy (BLE) ofwel Bluetooth 4.0. Met iBeacon kan nauwkeurig gemeten worden waar een ander toestel (smartphone) zich bevindt. Naast het nauwkeurig meten van de locatie kunnen er (indien door de gebruiker toegestaan) berichten naar een smartphone worden verstuurd, zogenaamde push notificaties.

   


  iBeacon detailhandel

  Een klant van Macy’s krijgt een push notificatie nadat zij de winkel binnenloopt. Deze notificatie is gebaseerd op eerder verzamelde gegevens over deze klant.

   


  Wat kan iBeacon voor u betekenen?

  Hieronder volgen een drietal voorbeelden om een indruk te geven van de mogelijkheden van iBeacon voor de detailhandel.

  Meer omzet

  Met de iBeacon detailhandel technologie is het mogelijk om inzicht te krijgen in het gedrag van bezoekers in een winkel of winkelstraat. Door de smartphone van een bezoeker te volgen kan men kijken hoe deze persoon zich door de winkel of winkelstraat beweegt en op welke plekken zij pauzeert. Winkels die gebruik maken van iBeacon technologie kunnen op deze wijze exact meten in welke producten de klant interesse heeft, hiervoor hoeft de klant niet tot een aankoop over te gaan. Indien een klant bijvoorbeeld zonder aankoop de winkel dreigt te gaan verlaten kunt u door middel van een push notificatie de geïnteresseerde klant bereiken en zo mogelijk de concurrentie voor zijn.


  Loyaliteit met iBeacon

  De klant kan beloond worden op basis van winkelbezoeken en het aantal minuten dat zij aanwezig is op een bepaalde locatie. Zo kan men bijvoorbeeld een beloning sturen naar een persoon die 3x in een maand tijd de winkel heeft bezocht of een award uitreiken aan de beursbezoeker die de meeste stands heeft bezocht. Hiernaast een videoclip dat illustreert hoe een MLB stadium in Amerika iBeacon inzet om kortingcoupons aan loyaliteit te koppelen.

  iBeacon detailhandel

  Het is ook mogelijk om iBeacon via online en offline kanalen te combineren. Op het moment dat een klant een winkel binnenloopt heeft u namelijk direct inzicht in de aankopen die deze klant heeft gedaan, de producten die zij via zijn smartphone op de website/APP heeft bekeken en eventueel heeft toegevoegd aan de verlanglijst of winkelwagen. U kunt deze informatie gebruiken in het face to face of mobiel benaderen van de klant.

  Bekijk deze voorbeeld video om te zien hoe iBeacon in een honkbalstadium wordt toegepast.

   


   

  Meer informatie over iBeacon

  Wilt u meer informatie over ‘iBeacon detailhandel’ dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

  Tel: 010 462 22 28 Email: info@datamatch.nl

  Meer informatie?

  Lees hier het artikel van DataMatch: iBeacon, hoe werkt het?

  DataMatch heeft een iBeacon workshop georganiseerd:

  iBeacon workshop 29 januari 2015

  Stel ons al uw vragen

  Voor een vrijblijvende offerte, vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met DataMatch .

  * Verplicht invullen