Een online spaarkaart is de komende jaren enorm belangrijk in loyalty. De fysieke klantenpas of zelfs het inleveren van stempeltjes is gedateerd. Het is tijd om een stap vooruit te zetten met online middelen.

Online spaarkaart

De online spaarkaart biedt eigenlijk hetzelfde als dat de fysieke klantenpas biedt. Uw klanten worden beloond en zijn herkenbaar voor het bedrijf. Echter, u kunt met een online klantenkaart nog net een stapje extra zetten.

U kunt er namelijk voor kiezen om meer dan alleen aankopen te belonen, maar bijvoorbeeld alleen al een bezoek aan de winkel. Zo biedt het programma zowel u als uw klanten een extra dimensie in klantrelatie beheer.

De online spaarkaart werkt eigenlijk heel gemakkelijk. Via een iPad in uw winkel meldt de klant zich aan met alleen naam en e-mailadres. Voor registratie worden alleen 2 basis gegevens gevraagd. Dit komt omdat klanten niet graag een heel formulier in willen vullen voor die paar euro korting. Door slechts twee regels aan informatie te vragen, zal de klant zich sneller inschrijven.

Na de inschrijving krijgt de klant een e-mail. Via deze e-mail kan de klant een spaarkaart downloaden, een zogenaamd .pkpass bestand. Dit bestand kan gemakkelijk toegevoegd worden aan de Wallet app van de iPhone, of de Passwallet app op Android.

Deze zogenaamde eWallet kan meerdere passen houden. Dit is dus voor uw klant gemakkelijk, omdat deze alle loyalty cards op één plek heeft.

App vermoeidheid

Er is een rede dat de eWallet steeds populairder wordt voor winkeliers met loyaliteitsprogramma’s.

Hun klanten worden zo langzamerhand een beetje app moe. Dat wil zeggen dat men het zat is om voor elke winkel een aparte app te moeten downloaden.

Als elke winkel een aparte app gebruikt, betekent dit dat straks een ieders telefoon helemaal vol staat met apps van verschillende winkels.

Hier biedt de eWallet een groot voordeel. Gebruikers hebben namelijk niet alleen loyalty cards op één plek, maar ook e-vouchers van Pathé of boarding passes van verschillende vliegtuigmaatschappijen.

dbf (voorheen DataMatch)
Rietbaan 6
2908 LP Capelle aan den IJssel

Kennismaken of offerte aanvragen?

DataMatch is dbf