U heeft besloten om een klantenkaart in te zetten om uw klantloyaliteit te verhogen. U heeft een mooi systeem, een goed plan. Nu moet u nog even een spaarkaart maken.

Spaarkaart maken

Het proces van een spaarkaart maken kan lang duren. Het is iets wat niet zomaar even gedaan is.

Bij het ontwerpen van een spaarkaart komen veel factoren kijken. Functionaliteit, ontwerp, doelgroep, huisstijl en de manier waarop de kaart ingezet wordt.

Afhankelijk van de inzet van de spaarkaart, kan het ontwerp verschillen. U kunt werken volgens een show your card principe, waarbij de klant alleen de kaart hoeft te tonen. In dit geval is het belangrijk dat uw ontwerp op het eerste gezicht goed herkenbaar is. Door het show your card principe, hoeft de kaart niet gescanned te worden. Dus er is geen verplichting voor het gebruik van een barcode of QR-code. Hierdoor houdt u ruimte over voor ander design, of voor een pasfoto van de klant.

U kunt ook kiezen voor een systeem waarbij de (digitale) klantenkaart gescanned wordt aan de kassa. Dit kan door middel van een tablet of een scanner. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een QR-code. Doordat elke klant een unieke QR-code heeft, is het klantprofiel automatisch gekoppeld aan de desbetreffende code. Hierdoor kunt u gemakkelijk uw klanten direct belonen en herkennen.

Verschillende concepten

Een spaarkaart kan op meerdere manieren ingezet worden. Het ontwerp van deze spaarkaart is ook grotendeels afhankelijk van het concept wat u wilt gebruiken.

  • Stempelkaart : een simpel systeem is de stempelkaart. Klanten laten bij een bezoek hun kaart stempelen. Bij een volle stempelkaart wisselt de klant deze in voor een beloning. Dit kan korting, of een premium zijn.
  • Klantenkaart : een kaart die gebonden is aan een klant. Met de klantenkaart kunt u verschillende dingen doen. Een show your card principe, waarbij de klant op vertoon korting krijgt. Of een scanable kaart met een barcode of QR-code.
  • Digitale klantenkaart : een digitale klantenkaart werkt via een branded app of nog veel gemakkelijker via de eWallet van een mobiele telefoon. Deze kaart is voorzien van een QR-code. Doordat deze kaart gekoppeld is aan een database, kunt u heel gemakkelijk klantgegevens verzamelen.

Systemen van DataMatch

Wij kunnen uw spaarkaart maken! Door onze lange ervaring, kunnen wij u gegarandeerd helpen met een spaarconcept en een bijpassende spaarkaart. Naast het feit dat wij uw spaarkaart maken, kunnen wij ook een geschikt loyaliteitsprogramma leveren.

Systemen van DataMatch zijn klaar voor de toekomst. U kunt de aanschaf van uw spaarkaart niet alleen bij ons doen, wij kunnen voor u namelijk ook een perfect loyaliteitsprogramma leveren.

Met dit systeem beloont u klanten, bindt u klanten en communiceert u heel gemakkelijk met uw doelgroep. Dit systeem is te combineren met zowel een fysieke klantenkaart als een digitale spaarkaart, deze werkt via de eWallet op een smartphone.

dbf (voorheen DataMatch)
Rietbaan 6
2908 LP Capelle aan den IJssel

Kennismaken of offerte aanvragen?

DataMatch is dbf