71% van de Nederlandse bedrijven heeft digitalisering op de agenda staan. We zien echter dat teveel bedrijven niet goed klaargestoomd zijn voor deze transformatie. Internet of Things, big data en cloud computing zijn slechts enkele begrippen die centraal staan in de nieuwste technologische ontwikkelingen.


Klantgerichtheid

Door het populair worden van big data is het voor bedrijven steeds meer mogelijk de klant centraal te zetten in hun dienst. Op basis van verzamelde data van gebruikers, kunnen bedrijven aanbevelingen doen en elk segment persoonlijker benaderen. Een mooi voorbeeld hiervan is Amazon. Al ruim 15 jaar gebruikt Amazon de verzamelde klantgegevens om bij aankopen een aanbeveling te maken. Als de klant in het verleden op een CD van Queen heeft gezocht en vervolgens een DVD aanschaft, krijgt de klant de mededeling dat Amazon hem aanbeveelt om een Queen DVD er bij aan te schaffen.

datamatch-digitale-transformatie-klantgerichtheid


Kostenbesparend

Het klinkt wellicht wat vreemd, maar digitalisering kan leiden tot enorme kostenbesparing. Door de digitale transformatie zijn kantoren overbodig, want werknemers worden flexwerkers. Ze gaan minder werken en merendeel van het werk kan op elke plek uitgevoerd worden met één druk op de knop. Door cloud computing heeft elke werknemer vanaf een willekeurig apparaat toegang tot alle nodige bestanden en hoeft hij dus niet meer naar de werkvloer.

Om hier een mooi voorbeeld van te geven, het bedrijf Uber. Door een systeem te ontwikkelen waarbij klanten met andere mensen meerijden, een soort betaald carpoolen, bespaart dat enorm in het aantal taxi’s wat op de weg is.

datamatch-digitale-transformatie-uber


Veranderen van het business model

Dit is de grootste verandering voor organisaties, het omgooien van het business model. Door digitalisering kunnen bedrijven bepaalde schakels in hun leveringsprocessen overslaan. Zoals levering. In plaats van orders handmatig door te posten naar een bepaalde afdeling, gaat dit nu geautomatiseerd. Dit kan veel tijd schelen en tijd is geld.

Wat misschien nog wel belangrijkste omschakeling is in het businessmodel is dat we niet langer praten over de USP’s van producten, maar over USP’s van bedrijven. De propositie verschuift van product naar service.

datamatch-digitale-transformatie-propositie


Snelle omschakeling

De omschakeling van analoge handelingen naar digitale processen is er niet een waar bedrijven lang mee moeten wachten. Technologie ontwikkelt zich in de regel veel sneller dan dat bedrijven zich ontwikkelen, dus zal deze ontwikkeling snel moeten gaan. Veel bedrijven moeten zichzelf opnieuw uitvinden en dat is een zwaar proces.

Digitaliseren is do or die. Het hoort erbij.

datamatch-digitale-transformatie-proces


Is digitalisering veilig?

Digitalisering is veilig. Door nieuwe manieren om bestanden te versleutelen, wordt het steeds moeilijker om data te hacken. Privacy van de klanten staat voorop en er zijn in de Telecommunicatiewet een aantal artikelen opgenomen over de privacy van klanten en hoe bedrijven om moeten gaan met klantgegevens.

Digitale bestanden binnen bedrijven blijven een probleem. 33,3% van de bestanden binnen een bedrijf gaan verloren, dit is flink wat verloren data per jaar. Door cloud opslag te gebruiken en alles te synchroniseren zijn bestanden altijd terug te krijgen.

datamatch-digitale-transformatie-versleuteling


Meer informatie over loyaliteitsprogramma’s?

Wilt u meer informatie over loyaliteitsprogramma’s dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Contactgegevens
Tel     :  010 462 22 28

E        : info@datamatch.nl

Offerte aanvragen

[si-contact-form form=’1′]