• Cairostraat 51, 3047 BB Rotterdam
 • Pages Menu
  Twitter
  Categories Menu

  Posted by on dec 29, 2015 in Loyalty Marketing Nieuws, Retail | 0 comments

  De 20/80 regel bij loyaliteit

  De 20/80 regel bij loyaliteit


   

  Een nieuwe kijk op Pareto

  De uitvinder van de 80/20-regel genaamd Pareto is vrij bekend. Deze regel wordt vrijwel overal gebruikt, in iedere branche. 80% van de omzet wordt gegeneerd door 20% van de succesvolste producten. 80% van de omzet wordt gerealiseerd door 20% van de klanten. Dit kan met een loyaliteitsprogramma.

   

  Pareto heeft een aandeel gehad in de uitvinding van loyalty marketing. Het idee achter loyalty marketing is om de meest loyale klanten te belonen, zodat we zich begrepen en erkent voelen zodat ze voor een langere periode trouwe klant blijven.

   

   

   

  loyaliteit-pareto-20-80

   


   

  Pareto 2.0

  De loyalty marketing binnen de luchtvaartbranche in Amerika draait om het inzetten van een loyaliteitsprogramma met de pareto principe. Als de welbekende 20% is geïdentificeerd dan geldt de regel nogmaals. Hierdoor ontdekten de luchtvaartmaatschappijen dat 1% van de klanten 20% van de omzet binnen brengen. Hierdoor zijn ze begonnen met experimenteren met extra services voor dit topsegment. Dit is een voorbeeld van een loyaliteitsprogramma, een loyaliteitsprogramma zorgt ervoor dat de belangrijkste klanten beloond worden zodat zij voor langere tijd loyale klant blijven. Door dit onderzoek wordt de 20% van de klanten erg goed behandeld maar de 1% nog veel beter.

   

   

  loyaliteit-regel-pareto
   


  Meer informatie over loyaliteitsprogramma’s?

  Wilt u meer informatie over loyaliteitsprogramma dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

  Contactgegevens

  Tel     : 010 462 22 28

  E        : info@datamatch.nl

  Offerte aanvragen

  Voor een vrijblijvende offerte, vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met DataMatch .

  * Verplicht invullen

   

  Post a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>