• Cairostraat 51, 3047 BB Rotterdam
 • Pages Menu
  Twitter
  Categories Menu

  Posted by on jul 26, 2013 in Loyalty Marketing Nieuws | 0 comments

  Consument koopt meer bij multichannel e-commerce

  Fysieke winkels die ook online verkopen, merken duidelijk dat ze extra omzet realiseren. Een onderzoek laat zien dat online bestellingen die offline worden afgehaald in de helft van de gevallen tot extra verkopen leiden.

  Dat blijkt uit een onderzoek van TNS, eBay Duitsland en het Fraunhofer Instituut. De fysieke retail ondervindt dus niet per se nadeel van de concurrentie van webwinkels. Wie het slim aanpakt en de fysieke en digitale kanalen onlosmakelijk met elkaar vervlecht, plukt daar concreet voordeel van.

  De respondenten die online kopen en offline ophalen, komen vanwege de comfortabele manier van winkelen kennelijk in de verleiding om meer boodschappen te doen. Zodra ze om een pickup komen, verlaten een derde van de winkel niet voordat ze extra aankopen hebben gedaan. Twintig procent van ondervraagden zegt dat €˜wel eens€™ te hebben gedaan.

  Post a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>