City Marketing

Maak kennis met onze city marketing oplossingen.

Citymarketing systeem

Citymarketing richt zich op het zo goed mogelijk profileren van een stad, dorp, winkelstraat, winkelcentrum of meerdere verstedelijkte economisch met elkaar verbonden gebieden. De onderscheidende sterke kanten en een eigen identiteitsprofiel staan hierbij centraal. Maar hoe ga je om met de verkregen klantdata? Hoe kun je al deze gegevens samenvoegen in één effectief systeem waarmee je kunt sturen op loyaliteit? Datamatch is hiervoor uw partner.

Waarom een Citymarketing systeem?

Het is niet te ontkennen: citymarketing is een trend. Het is nog nooit zo belangrijk geweest als nu om de concurrentiepositie van een gemeente te bewaken. Door de globalisering kunnen bedrijven zich overal ter wereld vestigen; ook toeristen en bewoners gaan steeds meer op onderzoek uit. Veel steden zijn met citymarketing bezig; men bedenkt een hip imago, verzint een pakkende slogan en prijzen zich via ronkende marketingcampagnes aan. Zo hoopt men toeristen en bedrijven aan te trekken en de lokale middenstand en de bewoners vast te houden. Echter de tijd van een slimme slogan en een pakkend promotiepraatje is voorbij. Citymarketing is meer dan alleen promotie.

Rol van DataMatch

Binnen een gemeentelijk aangestuurd citymarketing project biedt DataMatch een loyaliteitsoplossing voor enerzijds bewoners en anderzijds zelfstandige ondernemers, winkeliersverenigingen en winkelcentra. Het loyaliteitsprogramma draagt ertoe bij dat het winkelen, wonen en recreëren aantrekkelijk wordt c.q. blijft.

Implementatie van de oplossing

“Uw klanten op een speelse wijze laten sparen voor verschillende doelen. Dit alles in 1 overzichtelijk systeem, zowel voor uw klanten als uw bedrijf.”

LOYALTY

Wij ontwikkelen klantprogramma’s waarmee bedrijven klanten aan zich kunnen binden, en de klantrelatie kunnen verdiepen.

DATA

Voor onze klanten beheren, verzamelen, verrijken, analyseren, segmenteren, activeren wij hun klantdata en rapporteren de resultaten.

MARKETING SERVICES

DataMatch beschikt ook over een breed assortiment aan marketing services. Wij zetten uw data om in succesvolle marketing campagnes.

Hoe werkt het?

In de Citymarketing module worden alle deelnemende bedrijven vastgelegd, ieder met hun eigen loyaliteitswensen, aan te bieden producten en/of diensten en spaardoelen. De bewoners laten éénmalig hun naam en emailadres achter en kunnen vanaf dat moment direct deelnemen en sparen. Hetzij via een fysieke pas, hetzij via de direct bruikbare consumentenapp. Hiermee kan realtime spaarsaldi, vouchers, aanbiedingen, afspraken, uitnodigingen en algemene informatie over de deelnemende bedrijven bekeken en gebruikt worden.

Citymarketing zorgt voor een win-win situatie

Citymarketingloyalty maakt het voor de lokale bevolking interessant om te shoppen en te consumeren in hun eigen directe woonomgeving, waarmede de lokale economie versterkt wordt. De collectieve inspanning van de deelnemende bedrijven zorgt voor een aantrekkelijk en gevarieerd aanbod van producten, diensten en belevenissen wat zal zorgen voor meer winkeltraffic, een stijgende omzet, positieve klantbeleving en persoonlijker klantrelatie.

Voordelen van een Citymarketing systeem

  • Stimuleren lokale economie en verbetering leefbaarheid direct woongebied
  • Verbetering zichtbaarheid lokale bedrijven;
  • Vergroting slagingskans middels collectief programma;
  • Bewoners stimuleren en binden meer te shoppen en te consumeren in eigen woongebied;
  • Vergroting aantrekkingskracht bewoners randgemeenten en toeristen;
  • Profijt voor zowel bedrijven als bewoners;
  • Realtime inzicht in klantgegevens, klantgedrag, bestedingen, interesses e.d. in;
  • Persoonlijkere klantbenadering zorgt voor betere klantrelatie en meer omzet;
  • Eenvoudig en snel te implementeren programma.

Lees meer over City Marketing

DataMatch Rotterdam B.V.
Cairostraat 51
3047 BB Rotterdam

Kennismaken of offerte aanvragen?

11 + 15 =

DataMatch is dbf